Magazyn Design
Magazyn Design
Dom Wczasowy

Chapel on the Hill

Dom Wczasowy Po ponad 40 latach zrujnowanej kaplicy metodystów w północnej Anglii została przekształcona w dom wakacyjny z własnym wyżywieniem dla 7 osób. Architekci zachowali pierwotne cechy - wysokie gotyckie okna i główną salę kongregacyjną - przekształcając kaplicę w harmonijną i wygodną przestrzeń wypełnioną światłem dziennym. Ten XIX-wieczny budynek położony jest w wiejskiej okolicy w Anglii i oferuje panoramiczne widoki na wzgórza i piękną okolicę.

Biuro

Blossom

Biuro Choć jest to przestrzeń biurowa, to wykorzystuje odważne połączenie różnych materiałów, a zielona struktura nasadzeń daje poczucie perspektywy w ciągu dnia. Projektant zapewnia tylko przestrzeń, a witalność przestrzeni nadal zależy od właściciela, wykorzystując siłę natury i niepowtarzalny styl projektanta! Biuro nie jest już pojedynczą funkcją, projekt jest bardziej zróżnicowany, a przestrzeń zostanie wykorzystana w dużej i otwartej przestrzeni, aby stworzyć różne możliwości między ludźmi i otoczeniem.

Biuro

Dunyue

Biuro W trakcie rozmowy projektanci pozwolili na zaprojektowanie nie tylko przestrzennego podziału wnętrza, ale także połączenia miasta / przestrzeni / ludzi tak, aby stonowane otoczenie i przestrzeń nie kolidowały w mieście, dzień to ukryta fasada na ulicy, noc. Wtedy staje się szklanym lightboxem w mieście.

Projekt Opakowania

Milk Baobab Baby Skin Care

Projekt Opakowania Inspiruje się mlekiem, głównym składnikiem. Unikalna konstrukcja pojemnika typu opakowanie na mleko odzwierciedla cechy produktu i jest zaprojektowana tak, aby była znana nawet początkującym konsumentom. Dodatkowo materiał wykonany z polietylenu (PE) i gumy (EVA) oraz miękkie właściwości pastelowego koloru podkreślają, że jest to łagodny produkt dla dzieci o słabej skórze. Okrągły kształt naniesiony na narożnik dla bezpieczeństwa mamy i dziecka.

Jadalnia

Elizabeth's Tree House

Jadalnia Jako demonstracja roli architektury w procesie leczenia, Elizabeth's Tree House to nowy pawilon restauracyjny dla obozu terapeutycznego w Kildare. Służąc dzieciom dochodzącym do zdrowia po poważnych chorobach przestrzeń tworzy drewnianą oazę w środku dębowego lasu. Dynamiczny, ale funkcjonalny drewniany system schematów obejmuje wyrazisty dach, rozległe przeszklenia i kolorową okładzinę z modrzewia, tworząc wewnętrzną przestrzeń jadalną, która tworzy dialog z otaczającym je jeziorem i lasem. Głębokie połączenie z naturą na wszystkich poziomach sprzyja komfortowi użytkownika, relaksowi, uzdrowieniu i oczarowaniu.

Multi Przestrzeń Komercyjna

La Moitie

Multi Przestrzeń Komercyjna Nazwa projektu La Moitie pochodzi od francuskiego tłumaczenia half, a projekt trafnie odzwierciedla to poprzez równowagę, jaka została zachowana między przeciwstawnymi elementami: kwadratem i kołem, światłem i ciemnością. Biorąc pod uwagę ograniczoną przestrzeń, zespół starał się ustalić zarówno połączenie, jak i podział między dwoma oddzielnymi obszarami handlowymi poprzez zastosowanie dwóch przeciwstawnych kolorów. Chociaż granica między różową i czarną przestrzenią jest wyraźna, ale także rozmyta z różnych perspektyw. Spiralne schody, w połowie różowe i pół czarne, są umieszczone pośrodku sklepu i zapewniają.